top of page

Kauan kauan sitten huhtikuussa 2015 kaukaisella Turkin maalla...

Heading 2

Heading 2

... olivat nouseva biitsitähti Jyrki Nurminen ja höntsäilijä Sanna Laitala päätyneet yhtä aikaa treenimatkalle Club Kastaliaan Alanyassa.

Paikka kuhisi norjalaisten, saksalaisten, hollantilaisten ja venäläisten biitsileiriläisiä. Punahehkuista hiekkaa pöllyttivät sadat biitsarit ja ilmassa oli sakean hiekkapölyn lisäksi vahvaa tekemisen tunnetta. Myös suomalaisten parinkymmenen hengen omatoimimatkaporukassa tunnelma oli mitä mainioin. Lyötiin palloa ylä- ja alaviistoon, Efes vilvoitti pelien jälkeen ja iltaisin tutustuttiin ennenkuulumattomasti jopa ennestään tuntemattomiin matkaseuralaisiin.

Jyrki kuitenkin katseli ulkomaisten kollegoidensa leiritouhuja kaihoisin katsein. Miksei kukaan järjestä leiriä suomalaisille?

Jyrki ja Sanna osuivat samaan lounaspöytään ja keskustelu kääntyi leiritoimintaan. Autuaan tietämättömänä siitä, että vastapäätä istui intohimoinen junailija, Jyrki avasi sanaisen arkkunsa ja keskustelu meni karrikoiden näin:

  • (Jyrki) Miksei suomalaisilla ole omaa leiriä? Kait tommosen vois järjestää.

  • (Sanna) Eihän tuo nyt kummonen homma ole. Järjestetään ite. Mää hoidan majoituksen ja muun organisoitumisen, jos sää hoidat kaikki treenamiseen ja pelaamiseen liittyvät asiat.

  • Meinaatko? Lähtiskö porukka messiin?

  • No totta kai! Miksi ei lähtis?

  • Mikä sen leirin nimeksi tulisi?

  • Tietysti Jyrki Nurminen Beach Camp!

  • Ei kai semmosta voi laittaa. Omalla nimellä...

  • Joo joo, kato nyt ittees sulla on valkoset hampaat ja iso hymy. Jos tuo ei myy, niin mikä sitten?!

 

Siitä se lähti. Valkohammas ja Leirimama pistivät hösseliksi ja suomalaiset saivat oman leirinsä. Mikä parasta Hietsu Beach Volley oli ideassa mukana ja päästiin järjestämään ensimmäiset leirit turvallisesti HBV:n tuella. Pallosponssit treeneihin, mainoskanava n. 700 aktiivijäsenen sydämiin ja seuran avainhenkilöiden työpanos ovat olleet kullanarvoisia juttuja.

Ensimmäinen Valkohampaan ja Leirimaman järjestämä leiri olivuonna 2016 ja mukana oli noin 50 pelaajaa. Vuonna 2018 leiri tavoitti yli 90 pelaajaa ja 30 mukana reissaavaa kaveria ja perheenjäsentä.  2019 Alanyassa treenasi jo 125 pelaajaa leirin kokonaisnuppiluvun noustessa huimaan 170 henkilöön! 

Keväällä 2019 saimme Lentopalloliitolta hienon tunnustuksen, kun leiri valittiin vuoden 2018 Beach Volleyn ilmiöksi.

 

Tarina on vasta alussa!

 

bottom of page